Artbestämning av rovfåglar

Detta är det inledande tillfället då MOF introducerar innekvällar med olika teman. Vid detta tillfälle går vi igenom artbestämning av rovfåglar.

Artbestämning av rovfåglar är ett ganska svårt område inom fågelskådningen. Att se skillnad på arterna kräver lite övning. Det tydligaste är egentligen storleken men det finns många variationer som skiljer arterna åt. Den här innekvällen ägnar vi åt rovfåglar. Eller närmare bestämt de dagrovfåglar som häckar eller annars förekommer mer eller mindre regelbundet på Mälaröarna. De fåglar vi kommer att ta upp tillhör tre familjer, Accipitridae dit gamar, örnar, kärrhökar, hökar, glador och vråkar hör. Pandionidae, fiskgjuse, som bokstavligt talat är en udda fågel eftersom det är den enda arten i familjen. Arten finns över stora delar av världen och har inga andra nära släktingar. Slutligen falconidae som omfattar falkar.

Eftersom det är flera i föreningen som fotograferar fåglar. vore det trevligt om de som har foton på rovfåglar, tar med sig foton till innekvällen för gemensam för artbestämning. En bild säger som bekant mer än 1000 ord.

Ansvariga: Roger Månsson Tel 0708631315 och Kjell Häggvik tel 0768593511
Tid: Torsdag 19.00
Plats: Ekuddens föreningslokal, Ekuddsvägen 12, Ingång från baksidan. (P-platser vid Ekebyhovskyrkan)
Utrustning: Dator med skärm. JPEG bildfiler kan visas via medtaget USB minne