Länkar

Artportalen, www.artportalen.se. Kallades tidigare “Svalan”. Här lägger merparten av Sveriges skådare in sina rapporter och tack vare den dynamiska databasen kan du hitta all den information du söker och lite till. Oumbärlig när du planerar din nästa skådarutflykt!

Exempel på vad man kan få ut via Artportalen:
Se de senaste obsarna i Ekerö kommun – (samma länk som på vår startsida)

Årslista arter på Ekerö 2024

Tidigare årslistor för Ekerö:
2023 2022 2021 2020 2019 2018

Observatörslistan 2024 Ekerö – Vem har just nu sett mest arter på Ekerö?

Tidigare observatörslistor:
2023 2022 2021 2020
2019 2018

Sveriges ornitologiska förening – Birdlife Sverige, www.birdlife.se
Stockholms ornitologiska förening, www.stof.nu

Facebook har många fågelrelaterade grupper. Kräver att du har ett Facebook-konto.
Några exempel:
Fågelskådning på Mälaröarna  MOF Facebook sida
Fåglar inpå knuten
Vår skådarvärld
Artbestämmning av fåglar

Rapphönan, www.rapphonan.se, är ett nationellt nätverk för kvinnliga skådare som har lokala grupper på olika håll i landet. I Stockholmsområdet finns Rapphönan Stockholm, som anordnar pubkvällar en gång i månaden vår och höst och i samarbete med Stockholms Ornitologiska Förening även vissa exkursioner. Se www.stof.nu/rapphonan.

Club 300, www.club300.se. En förening för de lite mer avancerade skådarna, som trots namnet välkomnar även de som inte hunnit till 300-strecket än.

Naturbokhandeln, www.naturbokhandeln.se. Det självklara stoppet när du kör förbi Stenhusa Gård på Öland och behöver kikare, tillbehör eller fågellitteratur. Har också en bra webbshop.

iGoTerra, www.igoterra.com. Här kan du rapportera dina observationer runt om i världen och skapa listor för varje land du skådat i.

Lämna ett svar