MOF’s Nyhetsbrev Nr. 15 2008

Höstupptakt för föreningens aktivteter står för dörren. På söndag brakar det loss då vi kör årets sensommar artrally. Alla är självfallet välkomna på denna fartfyllda aktivitet. Har du ingen att åka med så hjälper Urpo till att fixa dig en plats i ett lag.

31 aug: Artrace på Mälaröarna
Traditionen fortsätter med artrace på sensommaren. Vi delar upp oss i lag och försöker hitta så många arter som möjligt på några timmars skådning. Vi avslutar med artgenomgång och fika vid Svartsjövikens fågeltorn.
Start och mål: Start tidigast kl 05.00 på valfri plats och mål kl 14.00 vid Svartsjövikens fågeltorn.
Anmälan: Till  Urpo Könnömäki Tel. 560 206 91 eller 070-236 56 64

och redan helgen efter “racet” så har vi…

6 sept: Sträckspaning på Ekebyhovsbacken
September är en bra sträckmånad. Från soluppgång till åtminstone kl. 12.00 kommer Ekebyhovsbacken vara bemannad med fågelskådare. Från toppen har man en fin utsikt och kan enkelt se fågelsträcken.
Ledare: Ulf Nilsson tel. 560 317 98 eller 070-271 83 98
Tid: soluppgång till ~12.00
Plats: Ekebyhovsbackens topp. Det finns en gångväg upp på södra sidan av backen.

Aktuella obsevationer får ni ha tålamod och vänta på ett tag till. Jag har sett att det verkar hålla till två pilgrimsfalkar på öarna. Senaste tiden har det setts en falk i Svartsöviksområdet och i måndags sågs en vid Mastområdet, Lovön. Vidare så har det börjat bli kyligare uppe i norr så vi kan förvänta oss att de första blåhakarna och andra fjällarter kan dyka upp närsomhelst vid Svartsjöviken och andra lämpliga lokaler.

Hälsningar från Mälaröarnas ornitologiska förening och Glenn