Tisdagsklubben kör vidare i höst

Tisdagsklubben är MOF’s morgonexkursion som efter en succéartad vår fortsätter under hösten. Under ledning av Jan Wernerman m.fl. kommer klubben att hålla på till månadsskiftet oktober/november. Första tisdagen blir den 20/8 klockan 06.00 vid Svartsjö Slotts parkering på Färingsö. I mitten av september kommer starttiden att flyttas fram en timma till kl. 07:00. Samt att vi samlas vid Kommunhuset, men det går lika bra att ansluta direkt på plats vid lokalerna vi besöker.

Bakgrund 2018 startade MOF tisdagsklubben på Ekerö. Med syfte att deltagarna varje vecka besöker utvalda fågellokaler inom Ekerö kommun och upprättar en lista över de fåglar man ser. Därigenom får vi se, när- och vilka flyttfåglar som kommer under våren och när de flyttar tillbaks under hösten. Exkursionerna sker i lugnt tempo och inga förkunskaper krävs. Men det är bra om man har med sig en handkikare och matsäck samt för väderleken anpassade kläder. Exkursionen kostar ingenting, men är främst avsedd för MOF medlemmar. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Detaljerna skickas med epost till alla som är intresserade, dels rapporten från veckans exkursion, dels en ytterligare påminnelse någon dag före nästa exkursion. Man kommer med på sändlistan genom att bekräfta intresse till jan.wernerman@sll.se.

Vill man ha ytterligare information eller lokalisera exakt var vi är, finns även telefoner till: Kjell H. 076 859 35 11 Urpo 070 236 56 64