Program

Höst- och vinterprogram 2018

(2018-10-06: Alla aktiviteter är inte helt klara, vi kommer fylla på med fler längre fram!)

21 okt: Lovön

Lovön har många fina platser där bl. a rastande gäss, rovfåglar och tättingar kan studeras. Svenne guidar oss runt på Lovön och hjälper alla med artbestämning.
Denna exkursion är utmärkt för dig som inte har skådat så mycket och vill lära dig några nya fågelarter.

Ledare: Svenne Schultzberg, tel. 070-6471062
Tid: Söndag 08.00.
Plats: Mastområdet Lovö, samling vid kyrkans östra parkering.


28 okt: Svartsjöviken
Svartsjö Dämme

Vi skådar vid Svartsjöviken och Svartsjö Dämme. Under hösten kan viken med omnejd vara en mycket attraktiv lokal för många flyttfåglar som provianterar inför flytten. Man kan se havsörn som patrullerar i omgivningarna. Norrlandsgästen – varfågeln – har förmodligen hittat tillbaks till sina vinterkvarter runt viken. Där finns god tillgång på vattensorkar och möss.

Ledare: Urpo Könnömäki, tel. 0702-365664
Tid: Söndag 09.00
Plats: P-platsen, Svartsjö slott.


11 nov: Vandring på Eldgarnsö

Vi gör vår årliga fågelvandring runt markerna i naturreservatet och tittar på de stora mistelbestånden som så här års dignar av bär, vilket i sin tur drar till sig mängder av trastar. Där övervintrar dubbeltrasten, som är vår förenings symbolfågel. ”Misteltrasten” livnär sig hela vintern på bären som innehåller mycket energi. Dessutom stöter man på meståg med många olika fågelarter i släptåg. Vi kollar hur det har blivit efter naturvårdsåtgärderna som har utförts under sensommaren.

Ledare: Kjell Häggvik tel. 0768593511  Per Öhman tel. 070-9568205
Tid: Söndag 10.00
Plats: Naturreservatets parkering


25 nov: Fågelvandring i Väsby hage.

Väsby Hage har visat sig ha ett rikt fågelliv. I somras observerades där en ny art för Mälaröarna, brandkronad kungsfågel som är sällsynt i hela Sverige!! Vi tar även en titt på utförda naturvårdsåtgärder. Hagen har mycket varierande naturtyper från äng och skog till mälarstränder. Där finns göktyteholkar, uppsatta av Sören Lindén i hans projekt. Det har visat sig vara en lämplig biotop för göktytor med massor av tuvmyror.

Ansvarig: Urpo Könnömäki, tel. 070-2365664
Tid: Söndag 08.00
Plats: Samling vid Nyckelby ICA


Kolla gärna med de ansvariga före aktiviteterna, väder och annat kan göra att något blir förändrat. Vi finns dock alltid på plats på angiven tid. Klädsel efter väderlek samt matsäck. Ingen föranmälan utom då det särskilt anges.
Vi har den mesta informationen på vår hemsida; tex. om aktiviteter och andra viktiga händelser.

Rapportera dina observationer i Ekerö kommun på internet!
Gå till www.artportalen.se

Väl mött!    Önskar styrelsen

Kommentera